augusztus, 2022

szom.20aug.20:30MŰSORVÁLTOZÁS - HollywoodlandA filmvetítéssel egybekötve - beszélgetés Piroch Gáborral, aki dedikálja legújabb életrajzi könyvét, valamint Bujtor Balázzsal20:30

Esemény leírása


ITT TUD JEGYETVÁLTANI »

Az oroszlán ugrani készül c. film vetítése előtt és a vetítéssel egybekötve.

A kaszkadőrök Oscar-díjára jelölt Piroch Gábor fél évszázad alatt bejárta az egész világot Budapesttől Hollywoodig, és ma már Magyarországon, valamint a tengerentúlon is profi kaszkadőrkoordinátorként és -rendezőként jegyzik. Legújabb könyvében személyes élményein, valamint hazai és külföldi filmforgatásokon keresztül avatja be az olvasót a kaszkadőr hivatás izgalmas kulisszatitkaiba.

Filmszerűen követhetjük nyomon kalandjait a legnépszerűbb filmsorozatoktól a figyelemfelkeltő reklámfilmeken át az olyan nagyszabású magyar és nemzetközi produkciókig, mint például a Bujtor Istvánnal közös produkciók, vagy a Kincsem, a Transformers 3, a Z világháború, a Die Hard – Drágán add az életed, a Szárnyas fejvadász 2049, a Terminátor: Sötét végzet, vagy a Dűne.

A szerző őszintén mutatja be, mit jelent kelet-közép-európaiként nyugati produkciókban helytállni, ha kell, lovászként dolgozni Kaliforniában, vagy Brad Pittel és Angelina Jolie-val lazulni a tengerparton. Megtudhatjuk, hogyan készül egy igazán látványos kaszkadőrbemutató, milyen a levegőben felfüggesztve kardozni, több emeletnyi magasból leugrani vagy élő fáklyaként lángolni.

Elhivatottság, kitartás és alázat – ezek nélkül aligha lesz valakiből tettre kész, a határokon túl is elismert kaszkadőr, és mire a lebilincselő akciók végére érünk, az olvasó számára is kiderül, miért.

Műsorvezető: Lutter Imre

Több

Hozzászólás írása

X