augusztus, 2020

csüt.20aug.17:0018:00Csavar Színház: A nagyidai cigányok17:00 - 18:00

Több

Esemény leírása

Csavar Színház: A nagyidai cigányok (INGYENES)

A nagyidai cigányok a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb alkotása, mely Arany János lenyűgöző, felülmúlhatatlan humoráról árulkodik. Ezt a művet vitte színpadra a felvidéki Csavar Színház, eddig soha nem látott sikerrel. Az előadás során Gál Tamás, Jászai Mari-díjas színművész a közönséget bevonva, interaktívan mutatja be egymaga a darabban szereplő összes karaktert úgy, hogy szem nem marad szárazon a nevetéstől!

A történet: A magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát a helyi cigányságra bízzák, hogy őrizzék, védjék, míg ők élelmet szerezvén vissza nem térnek. Csóri vajda azonban túljár mind a magyar, mind a labancok eszén, s megteremti „Cigányországot”. Vagy mégsem? Kiderül!

A fergeteges humorú, interaktív, játékos előadásban elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven, illetve magyarul hangzanak el.

Gál Tamás ezzel az előadással megkapta 2011-ben a Gyermek- és Színházi Szemle Fődíját, majd 2017-ben a Kaleidoszkóp VersFesztivál különdíját.


helyszín: Zenepavilon

Időpont

(Csütörtök) 17:00 - 18:00

Helyszín

Balatonszemes - Zenepavilon

Kisfaludy u. 1.

X