A cirokseprű készítés mesterségét űzi Kovács Ferenc, közel három évtizede. Ha belegondolunk, hogy a mesterséges intelligencia korában létezik egy olyan használati tárgy, ami két évszázaddal ezelőtt is ilyen volt, csak fűszer, hogy a cirok nemcsak egy fanyélen mutat jól, hanem a tányéron is. Ennek az ősi, szárazságtűrő növényfajnak egyes fajtáit emberi táplálkozásban is használják. Egy olyan Csongrád-Csanád vármegyei családi vállalkozás munkájába is betekinthetünk, ahol a cirokmagot lisztté őrlik, megteremtve ezzel a széleskörű gasztronómiai felhasználás lehetőségét.
ALKOTÓK:
Szerkesztő-riporter, narrátor: Baráth Réka
Operatőr, vágó, rendező: Miklós András
Felelős szerkesztő: Dr. Keresztúriné Kisistók Tímea
Közreműködők: Csorba Imre, Nyerges Mária, Kovács Ferenc, Urbán Lajos, Feczák Gábor
IDŐTARTAM:
10 perc